Produse noi

De ce mașina electrică e mai bună?

De ce mașina electrică e mai bună?
Vom vorbi în acest articol despre avantajele deținerii unei mașini electrice. De multe ori posesorii de mașini electrice sunt întrebați ”Cum te descurci?”. Cei care sunt interesați să cumpere și au întrebări cu privire la avantajele unei mașini electrice pot găsi aici o mare parte din răspunsuri.


Liniștea de care ai nevoie!

Zgomotul constant este teribil de stresant ascultat timp îndelungat. Pentru cei care apreciază liniștea un vehicul electric este tot ce și-au dorit. Când circulă cu greu poți auzi un sunet așa încât poate trece pe lângă tine fără să simți. De aceea, pentru a proteja pietonii Uniunea Europeană a emis o directivă prin care toate mașinile electrice vor fi obligate sa emită sunete la viteze mai mici de 43 km/h, asemănătoare cu cele ale mașinilor cu combustie internă. Cei care încă apreciază sunetul motorului clasic pot experimenta aceeași senzație auditivă în oraș. La viteze mari, în afara orașului, vă puteți bucura de liniște deplină.
Sper că am lămurit partea cu liniștea la nivelul decibelilor. Poți fi și mai liniștit la drum lung achiziționând un încărcător profesional de la noi. Pentru încărcarea mașinii tale EV-Mag deține soluții profesionale inteligente. De multe ori producătorii mașinilor furnizează stații portabile sub capacitatea de încărcare a mașinilor. Poți cumpăra chiar acum o stație portabilă și să încarci la viteză maximă.


Mașinile electrice au performanțe ridicate!

Pentru situațiile în care avem nevoie de o reacție rapidă din partea mașinii, motorul electric este cel mai bun prieten. El are un moment de torsiune foarte mare și poate accelera la viteze mari într-un timp foarte scurt. Dacă ești la un semafor și vrei să demarezi imediat ce este culoarea verde atunci mașina electrică te poate ajuta foarte mult. De exemplu la un BMW i3 cu 170 CP și cuplu instant ar trebui o mașină cu motor termic de cel puțin 250 CP pentru a o concura. Având un motor cu răspuns instant nu încurci în trafic și conduci mult mai relaxat. În plus te ferește de flash-uri și claxoane primite de la cei ”grăbiți”.
Pentru orașe având trafic intens vehiculul electric este un ideal. De foarte multe ori șoferii de mașini clasice având cutie de viteze manuală sunt nevoiți să ruleze cu 15-20 km/h - exact între treapta 1 și 2. Este dificil pentru că nu este destulă viteză pentru treapta 2 dar prea mult pentru treapta 1. O mașină electrică nu se confruntă cu această situație destul de des întâlnită în trafic: treceri pentru pietoni, linii de tramvai, semafoare, cedează trecerea sau pur și simplu aglomerație - coloană care înaintează încet, cu viteze între 5 și 30 km/h.


Încărcarea unei mașini este ușoară!

Ai o mulțime de posibilități de încărcare, acasă, la lucru sau în călătorie.
Folosind o mașină electrică nu va trebui să mai oprești doar pentru a alimenta cu combustibil, poți face tot ceea ce-ți place în timp ce ea se încarcă.
Dacă deții un garaj racordat la energie electrică atunci încărcarea este floare la ureche. Folosind un încărcător personal poți lăsa mașina la încărcat peste noapte și a doua zi dimineața este gata pentru parcurs.
Dacă ești la servici și firma are o stație de încărcare atunci poți chiar să pleci în weekend cu colegii. În caz că firma nu deține o astfel de stație poți explica avantajele instalării ei așa cum le-am prezentat și noi aici.
Poți alege de asemenea o locație de concediu care să aibă încărcare electrică. Sunt multe avantaje pentru cei care aleg să-și doteze acum hotelul cu o stație de încărcare după cum am prezentat.


Costă mai puțin întreținerea unei mașini electrice!

Costul pe kilometru parcurs este mult mai redus pentru deținătorii de EV-uri comparat cu cei care conduc automobile clasice cu motoare folosind arderea interna (ICE). În afară de asta și costul de întreținere este mai redus pentru un vehicul electric decât pentru un ICE datorită faptului că sunt mai puține părți mobile în sistemul de propulsie, nu trebuie schimbat uleiul și în general se pot strica mai puține componente.
Fiind mai prietenoase cu mediul, mașinile electrice sunt de asemenea scutite de taxe de poluare. Desigur în final bateriile ambelor tipuri de mașini vor trebui schimbate, dar față de cele bazate pe plumb-acid din ICE-uri, acumulatorii de litiu sau nichel din EV-uri sunt mai ușor de reciclat.


Sunt bine conectate cu tehnologia!

Prin natura lor mașinile electrice sunt mult mai bine conectate cu tehnologia decât modelele ce folosesc combustibili fosili. Multe EV-uri suportă o gamă largă de prelucrări de informație cum ar fi un feedback pentru eficiența și siguranța condusului, alerte privind încărcarea bateriei, diagnostic complex pentru funcționare și service. Cât privește încărcarea, se pot folosi aplicații care monitorizează nivelul încărcării astfel încât suntem avertizați pe smartphone când ar trebui să ne întoarcem pentru a o deconecta și astfel să permitem altui utilizator să încarce.
Pentru o încărcare inteligentă stațiile vândute de EV-Mag asigură confortul și eficiența dorită iar prin sistemul S-POWER EV pot fi gestionate până la 4 stații simultan.
Cred că v-am convins deja de avantajele deținerii unei mașini electrice, altele decât cel mai mediatizat avantaj, cel al reducerii emisiilor poluante și contribuției la diminuarea încălzirii globale.
Multe avantaje se vor regăsi într-un mod fericit în buzunarul fiecăruia pe termen lung. Prin programul RABLA pentru achiziționarea unui automobil electric puteți beneficia de o reducere de 10 mii de euro pentru o mașină complet electrică la care se pot adăuga cei 1380 euro din program.
Noi, cei de la EV-MAG, avem grijă ca experiența încărcării să fie una din cele mai plăcute. Poți cumpăra acum din magazin o stație de încărcare și să te bucuri deplin de mașina ta electrică.