Produse noi

Este timpul să poți încărca mașina electrică și la serviciu

Este timpul să poți încărca mașina electrică și la serviciu
Pentru vehiculele electrice, prescurtate EV – Electric Vehicle, anul 2019 reprezintă o continuare firească a revoluției transportului urban. Deja municipiul Cluj-Napoca a primit în 2018 premiul pentru eficiență energetică în cadrul galei "Energynomics Awards" prin introducerea autobuzelor electrice.
În acest context tot mai multe firme se interesează despre ce este necesar pentru a ține pasul cu noua tehnologie.
Automobilele hibride sunt în mod clar o alternativă atunci când dorim o trecere cât mai lină între tehnologiile clasice bazate pe combustibili fosili și cele nepoluante care folosesc energie electrică. Ca orice tehnologie de tranziție, nu va dura mult până ce propulsia electrică va înlocui complet combustibilul clasic, proces ireversibil pe termen lung.
Dacă-ți pui întrebarea cum poți contribui la scăderea emisiilor de CO2 și în același timp să fii asigurat că nu vei rămâne fără energie admirând câmpurile înverzite după o zi istovitoare la serviciu? Posibilitatea încărcării mașinii, inclusiv la locul unde muncești este răspunsul cel mai bun. Sunt șanse mari ca să fii deja utilizator de telefon inteligent (smartphone) și, bineînțeles, ai învățat lecția că acumulatorii se descarcă cu o viteză mult mai mare decât în cazul telefoanelor clasice folosite doar pentru vorbit. Pentru a rezolva problema poți lua un încărcător de telefon cu tine dar când vine vorba de automobile ai prefera, mai mult ca sigur, să existe câteva disponibile și compatibile cu mașina ta, chiar pe traseul tău.
Ca să fii mai sigur, încarcă-ți automobilul electric acolo unde oricum trebuie să stea. Cumpără o stație de încărcare aici și-ți reduci grijile. Consultanții EV-Mag sunt specialiști în EV charging, au făcut chiar și un sistem pentru gestionarea și optimizarea încărcării, se numește S-POWER EV. Ia legătura cu noi pentru a afla mai multe detalii.
Dacă te-ai convins să achiziționezi încărcătoarele noastre, felicitări! 
Iată și câteva din elementele de care trebuie să ții cont când alegi un EV charger:
- de câte stații de încărcare este nevoie? Pe lângă colegi pot fi și invitați!
- instalația electrică unde dorești să instalezi încărcătorul este capabilă de a face față încărcării simultane? La majoritatea clădirilor noi executate după standarde actuale răspunsul este da, dar cum știm cât suportă și când se atinge limita? Din fericire stațiile de încărcare distribuie în mod echitabil și inteligent curentul astfel încât să poată fi realizată încărcarea fără să fie afectată nevoia de curent a clădirii.
- orice tip de încărcător ai alege, poți realiza compatibilitatea cu orice tip de conector de încărcare ai avea, prin achiziția adaptoarelor noastre.
Pot enumera mai multe avantaje dacă ai avea un încărcător pentru EV la locul de muncă:
- colegii dețin deja o mașină electrică? Nici o problemă! Puteți încărca împreună. Încărcătoarele pot suporta până la 4 mașini concomitent, distribuind inteligent energia între ele. În acest caz este bine să se opteze pentru o stație de încărcare cu capacitate de 22kW, cum ar fi acestea.
- multe firme pot câștiga resurse umane valoroase oferind încărcare EV. La un calcul simplu, pe lângă economia făcuta la costul combustibilului se face și economie de timp și distanță parcursă până la un încărcător. Mulți utilizatori de mașini electrice se bazează pe încărcarea în oraș neavând un încărcător disponibil la domiciliu iar existența unei stații EV la locul de muncă reprezintă un avantaj considerabil.
- partenerii de afaceri sau clienții se numără printre cei care au adoptat timpuriu tehnologia EV? Ei pot avea cea mai plăcută impresie despre firmă dacă li se oferă posibilitatea încărcării mașinii în timp ce cumpără sau negociază contracte în firmă, iar negocierea va fi în avantajul firmei care oferă, simbolic, siguranța. Partenerul care își asigură o încărcare la firmă va fi mai preocupat de oferte în loc să-l preocupe unde va trebui să meargă după aceea ca să-și facă plinul de energie.
- costă mult curentul oferit pentru încărcare? De obicei cât ai da pe un taxi pentru că acumulatorii nu sunt goliți complet când se începe încărcarea.
- e vineri și plănuim o ieșire de weekend cu colegii în teambuilding? Să sperăm că mergem la un hotel care oferă încărcare electrică pentru mașini, dar cel mai bine putem porni cu acumulatorii plini !
Considerând că în România piața vehiculelor electrice tocmai a demarat, este cu atât mai oportun ca firmele să îmbrățișeze cât mai curând acest trend, care în viitorul apropiat va fi o normalitate, fie că e vorba de un business ori de un aspect banal al vieții personale.