Produse noi

Recomandări privind incărcarea Renault ZOE R110 ZE50 și R135 ZE50

Recomandări privind incărcarea Renault ZOE R110 ZE50 și R135 ZE50
În topul clasamentelor privind vanzările în Europa, Renault Zoe este disponibilă cu două motorizări diferite, R110 și R135. Bateria de 50kW asigură o autonomie reală de 310 km, respectiv 315 km.
Indiferent de motorizarea aleasă, Renault Zoe păstrează conectorul tip 2, dar propune opțiuni alternative datorită introducerii posibilității de încărcare la o priză de tip DC de până la 50kW, venind în completarea generațiilor anterioare cu priză pentru curent alternativ de până la 22kW (AC).

Alimentarea în DC

Încărcarea rapidă permite deplasări mai lungi, crescând numărul de kilometri disponibili în cel mai scurt timp. Puterea de încărcare va scădea semnificativ după atingerea nivelului de încărcare de 80%.
Pe o stație de încărcare de 50kW DC, SETEC DC 50kW CCS + CHAdeMO + Type 2, Zoe va avea bateria încărcată în aproximativ 55 minute, viteza de încărcare poate suferi mici modificări în funcție de temperatura ambientală și cea a bateriei.



Alimentarea în AC

Acasă, la o priză Schuko, cu un cablu standard, se poate încărca de la 0 la 100% în aproximativ 27 ore.
În acest caz, trebuie menționat faptul că priza normală Schuko de care dispunem acasă acceptă maxim 16A/230V. Având în vedere acest lucru, din start puteți să încărcați mașina acasă mai repede în mai puțin de 17 ore utilizând un încărcător portabil de 16A/230V.
Cel mai simplu încărcător portabil este GSD2-16S.



Pentru a avea posibilitatea de reglare a curentului de încărcare, vă sugerăm produsul GSZ2-16S, astfel încât, dacă pe rețeaua pe care doriți să încărcați mașina mai există și alți consumatori, să puteți încărca fără a depăși curentul pe acea ramificație a rețelei de max 16A. Cu acest model de încărcător mobil puteți să încărcați Zoe de la 0 la 100% în aproximativ 15 ore. Prin adaptoarele de alimentare pe care le puteți achiziționa separat, puteți să aveți acces la orice sursă de curent existând varianta Shucko 16A, CEE Blue 32A/monofazat, CEE Red 16A, CEE Red 32A sau CEE Red 64A. În cazul alimentării de la o sursă trifazică, alimentatorul va prelua doar faza L1, lucrând la maxim 16A.



Pentru a reduce timpul de încărcare la 8 ore, este necesară o stație de încărcare de 7kW pe care puteți să o montați pe perete sau pe stand. Pentru această stație, este nevoie de un curent mai mare, până la 32A vă recomandăm să achiziționați din gama noastra, modelul GS107T2GC fără display, respectiv GS107T2GC-D cu display.



În varianta cu display puteți să vizualizați tensiunea din rețea, curentul de încărcare, puterea trasă din rețea și energia consumată de mașină. Varianta cu cablu și mufă Type 2 este cea recomandată pentru ușurința utilizării. Stațiile sunt de tip plug&charge, nefiind necesare setări, carduri de acces sau alte accesări. Fiind construite din aluminiu, pot fi instalate atât în exterior cât și în interior, stațiile sunt omologate CE și sunt antivandal. Opțional, pot fi dotate și cu card de acces, pentru a restricționa accesul la încărcare.

Dacă doriți să dețineți un încărcător portabil de această putere, vă recomandăm varianta cu posibilitate de setare a curentului de încărcare si întârzierea startului încărcării astfel încât mașina să beneficieze de curent maxim de încărcare (32A monofazat), în momentul în care știm că rețeaua ne permite acest lucru, nemaiavând consumatori mari în rețea. Astfel avem disponibile modelele GSZ2-32B și GSZ2-32R. Prin adaptoarele de alimentare pe care le puteți achiziționa separat, aveți acces la orice sursă de curent existând varianta Shucko 16A/230V, CEE Blue 32A/230V, CEE Red 16A/380V, CEE Red 32A/380V sau CEE Red 64A/380V. În cazul alimentării de la o sursă trifazică (380V), alimentatorul va prelua doar faza L1, consumul maxim fiind 32A în funcție de setare și de sursa de curent.



Pentru a încărca Zoe ZE50 în 6 ore, este necesară o stație conectată la o rețea trifazată. Dacă doriți o stație de încărcare fixă, aceasta este GS311T2GC și asigură încărcarea bateriei acasă, sau la birou, sau în orice altă locație, cu condiția existenței rețelei de curent.
Dacă optați pentru un încărcător portabil de această putere, vă recomandăm GSZ2-16/3R, iar cu adaptoarele de alimentare opționale, puteți încărca la surse de curent monofazate dar și trifazate.



Varianta ideală, în care dispuneți de un branșament trifazat, care permite o conectare la 22kW, vă recomandăm stațiile de încărcare GS322T2GC sau GS322T2GC-SV, care vor satisface apetitul mare de curent a lui Zoe, fără nicio problemă și vor reduce timpul de încărcare la 3 ore.



Pentru varianta portabilă, achiziționarea unui încărcător de 22kW vă va asigura independența de stațiile publice de încărcare, pentru orice ocazie în care aveți o sursă de energie. Acest încărcător GSZ2-32/3R prin adaptoarele pe care le puteți achiziționa, vă asigură avantajul conectării mașinii dumneavoastră la orice sursă de alimentare, monofazată sau trifazată. Prin aceste încărcătoare puteți alimenta și de la o sursă monofazată de 230V cât și de la una trifazată de 380V.



Pentru a putea dispune de alimentarea de la stațiile publice, vă recomandăm un cablu cu care să puteți încărca de la o statie cu prize de 22kW, de tipul T22-3/32NT22-3/32V sau un cablu spiralat T22-3/32SV.



În cazul în care alegeți un cablu de curent mai mic sau monofazat, acesta va afecta timpul de încărcare al mașinii, cablul fiind veriga slabă când vine vorba de a alimenta prin intermediul stațiilor publice. Dacă cablul nu corespunde puterii oferite de stația de încărcare, acesta fiind subdimensionat, mașina va limita curentul de încărcare la curentul maxim la care rezista cablul, indiferent de câtă putere oferă stația. Acest fapt se datorează măsurilor de securitate electrică. Astfel, alegeți cablul adecvat pentru a încărca la capacitatea maximă permisă de mașină și de stația de încărcare.

Considerăm că datele oferite vă pot face încărcarea mai rapidă și mai sigură.
În speranța că informațiile oferite v-au fost de ajutor, vă așteptăm pe magazinul nostru! EV-MAG