Produse noi

Recomandări privind încărcarea Mitsubishi Outlander PHEV

Recomandări privind încărcarea Mitsubishi Outlander PHEV

Ești proprietarul unui Mitsubishi Outlander PHEV, sau dorești să achiziționezi unul, atunci ar fi bine să știi următoarele:

Mitsubishi Outlander PHEV

Una dintre PHEV-urile cu vechime in piata, aflata la a III-a varianta, se afla printre preferintele multor iubitori ai marcii inca neincrezatori in performantele si autonomia unui model full electric.

Cu un sistem de tractiune integrala asigurat de cele doua motoare electrice ce asigura tractiunea pentru puntea fata si puntea spate si ajutat la nevoie de motorul puternic pe benzina de 2,4L este destul de agil pentru o incursiune off-road.

Combinatia hybride plug-in, face din Outlander o varianta a modelului mult mai silentiosa si mai confortabila la condus.

Detine o baterie de 14kWh din care doar 12kWh utilizabila. Aceasta baterie iti va oferi o autonomie cuprinsa intre 40-55 km in mod full electric. Avand in vedere greutatea masinii, autonomia acestui autoturism este motiv de discutii aprinse intre proprietarii acestor masini si producator.

Ce trebuie sa știm despre încărcarea acestei mașini și cum ne putem ușura viata cumpărând inteligent o stație de incarcare.

Outlander PHEV dispune de doua variante de incarcare, o sursa interna de 3.7kW monofazat cu o cupla Type 1 și o cupla de incarcare în DC CHAdeMO ce poate încarcă PHEV-ul cu 22KW.

Cum ne putem ușura viata încarcand inteligent.

La o incarcare in curent alternativ (16A) 3.7kW timpul de incarcare a Outlanderului este de 4 ore, aceasta cu ajutorul unei statii de incarcare de minim 3.7 kW cu terminal Type 1. De precizat ca nu veti putea scadea timpul de incarcare montand o statie trifazata de curent mai mare sau una monofazata de 7kW.

Din pacate sunteti limitat la acest tip de incarcator.

In standard, mașina vine dotata cu un incarcator portabil de max 10A/230V. Incarcarea in acest caz de la 0 la 100% dureaza cca. 6 ore.

In acest caz trebuie știut ca priza normala Schuko de care dispunem acasă accepta maxim 16A/230V. Având în vedere acest lucru, din start puteți sa va încărcați masina acasă mai repede in mai putin de 4 ore utilizând un încarcator portabil de 16A/230V. Cel mai simplu încărcător portabil care va asigura acest lucru este GSZ1-16S.Cu acest incarcator portabil aveti posibilitatea de reglare a curentului de incarcare in functie de incarcare retelei electrice respectiv a ramurii din care doriti sa incarcati. Modelul recomandat este GSZ1-16S. Cu acest model de încărcător mobil puteți sa incarcați Outlander-ul PHEV de la 0 la 100% în aproximativ 4 ore.

Dacă doriti sa montati o statie fixa la birou, sau in garajul dumneavoastra, va recomandam modelul GS103T1GC fara display, respectiv GS103T1GC-D cu display. În varianta cu display puteți sa vizualizați tensiunea din rețea, curentul de incarcare, puterea trasa din rețea și energia consumata de mașină. Varianta cu cablu si mufa Type 1 este cea recomandata pentru ușurință utilizării. Stațiile sunt de tip plug&charge, nefiind necesare setări, carduri de acces sau alte accesări. Construite din aluminiu, aceste statii sunt omologate CE si sunt antivandal. Acestea pot fi dotate și cu card de acces pentru a restrictiona accesului la incarcare.

In cazul în care doriți o stație care sa va ofere mai multe informatii va recomandam BS-B10-BC1.Pentru a putea dispune de alimentarea de la stațiile publice, va recomandam un cablu cu care sa puteți încarca la o statie publica de curent alternativ, de tipul T12/16SV.Pentru a putea transporta și a menține curat locul de depozitare a cablului sau a încărcătorului portabil, va recomandam achiziționarea unei genți de transport care va va tine portbagajul curat.

Pentru incarcarea de la statiile publice de curent continuu trebuie sa cautati statiile care dispun de conectorul CHAdeMO, acesta fiind standardul dumneavoastra de incarcare. Masina stie sa incarce doar cu 20kW, dar totusi si asa incarcarea la DC CHAdeMO va dura cca 30minute.

Pentru incarcarea in DC nu aveti nevoie de alt cablu de incarcare, statiile DC fiind dotate cu cablu de incarcare. Incarcarea la o statie mai puternica se poate face fara probleme dar nu va incarca masina mai repede.

Consideram ca datele oferite va pot face încărcarea mai rapida și mai sigura.

In speranța că informațiile oferite v-au fost de ajutor, va așteptăm pe magazinul nostru EV-MAG.