Produse noi

Recomandări privind încărcarea Nissan Leaf

Recomandări privind încărcarea Nissan Leaf

Ești proprietarul unui Nissan Leaf sau dorești sa achiziționezi unul, atunci ar fi bine sa știi urmatoarele:

NISSAN LEAF

Se afla în Top 3 a celor mai vândute mașini electrice în România și în Europa.
O mașină perfecta pentru oraș și nu numai. Cu o autonomie ce poate ajunge pana la 380km, Leaf aduce un confort sporit fata de partenera de grup Zoe, datorita interiorului spațios și o liniște interioara datorata autonomiei mai mari.
Ca și dezavantaj al acestei mașini este lipsa sistemului de management a răcirii bateriei, practic neavand un sistem activ de racire a bateriei. Acest dezavantaj face viata grea în momentul în care ți-ai propus sa faci călătorii mai lungi în care trebuie sa alimentezi în DC de mai multe ori. Dezavantajul apare și în cazul în care parcurgem o anumita distanta cu o viteza mai mare. Aveți sansa sa va apară mesajul de ''overheating battery'', ceea ce va va duce într-o zona de “relaxare” fiind nevoit sa reduceți viteza și sa aveți multă răbdare la imediata reîncărcare.  Situatia este identica la toate masinile electrice in momentul incarcarii sau a rularii cu viteza mare. Diferenta este ca majoritatea au un sistem activ de racire, cu aer sau cu lichid.

Bateria lui Leaf este de 40kWh. Varianta noua de Leaf va fi dotata cu o baterie de 62kWh si o autonomie de cca 500km. În variante mai vechi, s-au fabricat Leaf cu o baterie de 24kWh care reducea mult autonomia masinii.

Ce trebuie sa știm despre încărcarea acestei mașini și cum ne putem ușura viata cumpărând inteligent o statie de incarcare. 

Leaf dispune de doua variante de incarcare, o sursa interna de 6.4kW monofazat cu o cupla Type 2 și o cupla de incarcare în DC  CHAdeMO ce poate încarcă Leaf-ul cu 50KW. La variantele mai vechi este prezenta cupla de alimentare AC Type 1.


Cum ne putem ușura viata încărcând inteligent.

In standard mașina vine dotata cu un incarcator portabil de max 10A/230V. Incarcarea in acest caz de la 0 la 100% dureaza  cca. 18 ore.
In acest caz trebuie știut ca priza normala Schuko de care dispunem acasă accepta max 16A/230V. Având în vedere acest lucru, din start puteți sa va încărcați masina acasă mai repede in mai putin de 11 ore utilizând un încarcator portabil de 16A/230V.  Cel mai simplu încărcător portabil este GDS2-16S care va asigura acest lucru.



Pentru a avea posibilitatea de reglare a curentului de incarcare va sugeram produsul GSZ2-16S care va da posibilitatea setării curentului de incarcare astfel încât, dacă pe rețeaua pe care doriți sa încărcați mașina mai exista și alți consumatori sa puteți incarca mașina fără a depăși curentul pe acea ramificație a rețelei de max 16A. Cu acest model de încărcător mobil puteți sa incarcați Leaf de la 0 la 100% în aproximativ 11 ore. Prin adaptoarele de alimentare care le puteți achiziționa separat, puteți sa aveți acces la orice sursa de curent existând varianta Sucko 16A, CEE Blue 32A/monofazat, CEE Red 16A, CEE Red 32A sau CEE Red 64A. In cazul alimentarii de la o sursa trifazica, alimentatorul va prelua doar faza L1, lucrând la maxim 16A.



Dacă dispuneți acasa sau la birou totuși de un curent mai mare, pana la 32A va recomandam sa achiziționați o stație de incarcare de 7kW pe care puteți sa o montați pe peretele sau pe stand. In acest caz timpul de incarcare se va reduce la 6 ore. Modelele sunt diverse, noi oferindu-va mai multe variante la pretul corect, cu și fără display.
Modelul GS107T2GC fara display, respectiv GS107T2GC-D cu display. În varianta cu display puteți sa vizualizați tensiunea din rețea, curentul de incarcare, puterea trasa din rețea și energia consumata de mașină. Varianta cu cablu si mufa Type 2 este cea recomandata pentru ușurință utilizării. Stațiile sunt de tip plug&charge, nefiind necesare setări, carduri de acces sau alte accesări. Construite din aluminiu, aceste statii sunt omologate CE si sunt antivandal. Acestea pot fi dotate și cu card de acces pentru a restrictiona accesul la incarcare. 
In cazul în care doriți o stație care sa va ofere mai multe informatii va recomandam BS-B10-BC2



Pentru cazul in cazul în care doriți sa dețineți un încărcător portabil de aceasta putere va recomandam varianta cu posibilitatea de setare a curentului de incarcare si intarzierea startului incarcarii astfel încât mașina sa beneficieze de curent maxim de incarcare (32A monofazat),  în momentul în care știm ca rețeaua ne permite acest lucru, nemaiavând consumatori mari în rețea va recomandam modelele T2NMC32S respectiv GSZ2-32B, GSZ2-32R. Prin adaptoarele de alimentare care le puteți achiziționa separat, puteți sa aveți acces la orice sursa de curent existând varianta Sucko 16A/230V, CEE Blue 32A/230V, CEE Red 16A/380V, CEE Red 32A/380V sau CEE Red 64A/380V. In cazul alimentarii de la o sursa trifazica (380V), alimentatorul va prelua doar faza L1, consumul maxim fiind 32A în funcție de setare și de sursa de curent.



In varianta în care dispuneți de un branșament trifazic care ne permite un consum de 32A/faza, se vor folosi aceleași stații de incarcare utilizând doar o singura faza L1. Chiar dacă dispuneți de un branșament trifazat, mașina nu va încarcă mai repede, aceasta limitând încărcarea în curent alternativ la 6.4kW

Pentru a putea sa dispuneți de alimentarea de la stațiile publice va recomandam un cablu cu care sa puteți încarca la o statie cu prize de 7kW, de tipul T22/32P sau T22/32V.  In cazul în care alegeți un cablu de curent mai mic sau monofazat acesta va afecta timpul de incarcare a mașinii, cablul fiind veriga slaba în cazul încărcării la stațiile publice. Dacă cablul nu corespunde puterii oferite de stația de incarcare, acesta fiind subdimensionat, mașina va limita curentul de incărare la curentul maxim la care rezista cablul indiferent câta putere oferă stația. Acest fapt se datorează masurilor de securitate electrica. Deci alegeți cablul adecvat pentru a incarca la capacitatea maxima permisa de masina si de statia de incarcare. 



Pentru a putea transporta și a menține curat locul de depozitare a cablului sau a încărcătorului portabil va recomandam achiziționarea unei genți de transport care va va tine portbagajul curat. 

Consideram ca datele oferite va pot face încărcarea mai rapida și mai sigura. 
In speranța că informațiile oferite v-au fost de ajutor, va așteptăm pe magazinul nostru! EV-MAG