Recomandări privind încărcarea Smart Fortwo si Smart Forfour Electric Drive

Recomandări privind încărcarea Smart Fortwo si Smart Forfour Electric Drive

smart-fortwosmart-forfour
Ești proprietarul unui SMART FORTWO sau SMART FORFOUR sau dorești sa achiziționezi unul, atunci ar fi bine sa știi urmatoarele:

SMART - ELECTRIC

O masina a carei cereri in piata este in crestere.
O mașină ce inspira tinerete si agilitate in jungla orasului modern.
O masina perfecta pentru oraș daca distantele parcurse nu depasesc cu mult 100km. Cu o autonomie ce variaza intre 100 si 120km, SMART satisface majoritatea cerintelor unui traffic moderat de oras.

Bateria lui SMART este de 17.6kWh ridica autonomia mașinii la cca 110km.

Ce trebuie sa știm despre încărcarea acestei mașini și cum ne putem ușura viata cumpărând inteligent o statie de incarcare. 

In primul rand trebuie sa va spunem ca aceste masini pot fi achizitionate cu un incarcator intern de 3.6 kW/monofazat  sau 22 kW/trifazic. Va sugeram sa alegeti varianta de 22kW care va avantajeaza in momentul incarcarii reducand foarte mult timpul de incarcare.
In ambele variante puteți încarcă aceasta mașina doar în curent alternativ - AC. Tipul de mufă pentru toate variantele este Type 2 cunoscut și sub denumirea de Mennekes – IEC 62196. 


Cum ne putem ușura viata încărcând inteligent.

In standard mașina vine dotata cu un incarcator portabil de max 10A/230V. Incarcarea in acest caz de la 0 la 100% dureaza 7.5 ore
In acest caz trebuie știut ca priza normala Schuko de care dispunem acasă accepta max 16A/230V. Având în vedere acest lucru din start puteți sa va încărcați masina acasă mai repede in mai putin de 5 ore utilizând un încarcator portabil de 16A/230V.  Cel mai simplu încărcător portabil este GDS2-16S care va asigura acest lucru.

GDS2-16S

Pentru a avea posibilitatea de reglare a curentului de incarcare va sugeram produsel GSZ2-16S care va da posibilitatea setării curentului de incarcare astfel încât, dacă pe rețeaua pe care doriți sa încărcați mașina mai exista și alți consumatori sa puteți incarca mașina fără a depăși curentul pe acea ramificație a rețelei de max 16A. Cu acest model de încărcător mobil puteți sa incarcați SMART de la 0 la 100% în aproximativ 5 ore. Prin adaptoarele de alimentare care le puteți achiziționa separat, puteți sa aveți acces la orice sursa de curent existând varianta Sucko 16A, CEE Blue 32A/monofazat, CEE Red 16A, CEE Red 32A sau CEE Red 64A. In cazul alimentarii de la o sursa trifazica, alimentatorul va prelua doar faza L1, lucrând la maxim 16A.Din pacate pentru masinile dotate cu sursa interna doar de 3.5kW, posibilitatea montarii unei statii de incarcare care sa incarce mai repede masina nu mai exista. Variantele de mai jos se pot utiliza dar nu vor aduce un minus de timp in incarcare. 
Dacă dispuneți acasa sau la birou totuși de un curent mai mare, pana la 32A va recomandam sa achiziționați o stație de incarcare de 7kW pe care puteți sa o montați pe peretele sau pe stand. In acest caz timpul de incarcare se va reduce la 2.5 ore. Modelele sunt diverse, noi oferindu-va mai multe variante la pretul corect, cu și fără display.
Modelul GS107T2GC fara display, respectiv GS107T2GC-D cu display. În varianta cu display puteți sa vizualizați tensiunea din rețea, curentul de incarcare, puterea trasa din rețea și energia consumata de mașină. Varianta cu cablu si mufa Type 2 este cea recomandata pentru ușurință utilizării. Stațiile sunt de tip plug&charge, nefiind necesare setări, carduri de acces sau alte accesări. Construite din aluminiu, aceste statii sunt omologate CE si sunt antivandal. Acestea pot fi dotate și cu card de acces pentru a restrictiona accesul la incarcare. 
In cazul în care doriți o stație care sa va ofere mai multe informatii va recomandam BS-B10-BC2Pentru cazul in cazul în care doriți sa dețineți un încărcător portabil de aceasta putere va recomandam variantele cu posibilitatea de setare a curentului de incarcare si intarzierea startului incarcarii astfel încât mașina sa beneficieze de curent maxim de incarcare (32A monofazat),  în momentul în care știm ca rețeaua ne permite acest lucru, nemaiavând consumatori mari în rețea va recomandam modelele T2NMC32S respectiv GSZ2-32BGSZ2-32R. Prin adaptoarele de alimentare care le puteți achiziționa separat, puteți sa aveți acces la orice sursa de curent existând varianta Sucko 16A/230V, CEE Blue 32A/230V, CEE Red 16A/380V, CEE Red 32A/380V sau CEE Red 64A/380V. In cazul alimentarii de la o sursa trifazica (380V), alimentatorul va prelua doar faza L1, consumul maxim fiind 32A în funcție de setare și de sursa de curent.Varianta ideala în care dispuneti de un branșament trifazic care ne permite o conectare la 22kW trifazic, va recomandam stațiile de incarcare GS322T2GC care va satisface apetitul mare de curent a lui Smart fără nici o problema.Dacă doriți sa monitorizați încărcarea puteți achiziționa stația BS-B10-BC/22  statie ce dispune de un display pe care puteți monitoriza tensiunea, puterea, temperatura și energia consumata.
Pentru varianta portabila, achiziționarea unui încărcător portabil de 22kW  va va asigura independenta de stațiile publice de incarcare in orice ocazie in care aveti o sursa de energie. Acest incarcator GSZ2-32/3R prin adaptoarele pe care le puteți achiziționa va asigura avantajul conectarii mașinii dumneavoastră la orice sursa de alimentare, monofazata sau trifazat. Prin aceste încărcătoare puteți alimenta și de la o sursa monofazata 230V cât și de la una trifazat 380V.Pentru a putea sa dispuneți de alimentarea de la stațiile publice va recomandam un cablu cu care sa puteți încarcă la o statie cu prize de 22kW, de tipul T22-3/32P sau un cablu spiralat T22-3/32SV. Pentru variantele ce incarca cu maxim 3.5kW cablurile de incarcare recomandate sunt T22/16P. In cazul în care alegeți un cablu de curent mai mic sau monofazat acesta va afecta timpul de incarcare a mașinii, cablul fiind veriga slaba în cazul încărcării la stațiile publice. Dacă cablul nu corespunde puterii oferite de stația de incarcare, acesta fiind subdimensionat, mașina va limita curentul de incărare la curentul maxim la care rezista cablul indiferent câta putere oferă stația. Acest fapt se datorează masurilor de securitate electrica. Deci alegeți cablul adecvat pentru a incarca la capacitatea maxima permisa de masina si de statia de incarcare. Pentru a putea transporta și a menține curat locul de depozitare a cablului sau a încărcătorului portabil va recomandam achiziționarea unei genți de transport care va va tine portbagajul curat. 

Consideram ca datele oferite va pot face încărcarea mai rapida și mai sigura. 
In speranța că informațiile oferite v-au fost de ajutor va așteptăm pe magazinul nostru! EV-MAG

Lasa un raspuns