Produse noi

Recomandări despre încărcarea Volkswagen E-Golf

Recomandări despre încărcarea Volkswagen E-Golf

Ești proprietarul unui Volkswagen E-Golf sau doresti sa achiziționezi unul, atunci ar fi bine sa știi urmatoarele:

Volkswagen E-GOLF


O masina care nu-si dezamageste fanii. Cu o putere de 136PS si o acceleratie de 9.6 sec de la 0 -100km/h face din Golf o masina dorita si apreciata. E-Golf ofera un spatiu generos si o calitate a materialelor ridicata. Autonomia nu reprezinta un avantaj deosebit, la aceasta masina ea fiind doar de 230km (WLTP), in conditii reale de trafic fiind chiar mai mica. Masina dispune si de variante de conducere economica, dar cine ar vrea sa mearga vara cu geamul deschis numai sa parcurga cativa km in plus.
Bateria lui E-Golf este de 36 kwh utilizabila aproximativ 32kWh.

Ce trebuie sa știm despre încărcarea acestei mașini și cum ne putem ușura viata cumpărând inteligent o statie de incarcare.

Masina vine echipata cu un charger intern de 7 kW monofazat si tot 7kW trifazat deservit de un conector Type 2 si o incarcare DC de 50kW, deservita de un conector CCS.
La incarcarea in curent alternativ AC multi clienti au reclamat faptul ca nu pot ridica incarcarea peste 3.5kW adica 16A/230V. In cazul incarcarii trifazice este bine de stiut ca E-Golf incarca doar pe 2 faze. In aceasta varianta daca dispuneti de 380V-11kW, va ramane faza L3 disponibila pentru alti consumatori. In cazul in care achizitionati un wallbox sau un incarcator portabil este bine de stiut ca acesta poate dezechilibra consumul pe cele 3 faze utiliznd doar 2.

In mod normal ca si restul masinilor E-Golf vine dotat cu un charger de 10A /230V (2.3kW), charger care nu va va incanta foarte mult daca trebuie sa-l incarcati de la 0 la 100%, aceasta incarcare durand pana la 16 ore.


Alege o statie de incarcare AC


Utilizand o priza normala Schuko de care dispuneti acasă puteti reduce timpul de incarcare la 10 ore utilizând un încarcator portabil de 16A/230V.  Varianta cea mai simpla este încărcătorul portabil este GDS2-16S



Pentru a avea posibilitatea de reglare a curentului de incarcare va sugeram produsul GSZ2-16S care va da posibilitatea setării curentului de incarcare astfel încât, dacă pe rețeaua pe care doriți sa încărcați mașina mai exista și alți consumatori sa puteți incarca mașina fără a depăși curentul pe acea ramificație a rețelei de max 16A. Cu acest model de încărcător mobil puteți sa incarcați E-UP de la 0 la 100% în aproximativ 10 ore. Prin adaptoarele de alimentare care le puteți achiziționa separat, puteți sa aveți acces la orice sursa de curent existând varianta Sucko 16A, CEE Blue 32A/monofazat, CEE Red 16A, CEE Red 32A sau CEE Red 64A. In cazul alimentarii de la o sursa trifazica, alimentatorul va prelua doar faza L1, lucrând la maxim 16A.



Pentru cazul in cazul în care doriți sa dețineți un încărcător portabil de 7kW si in varianta in care masina dumneavoastra chiar incarca la 7kW (32A/230V), timpul de incarcare se va reduce la 5 ore, iar la aceasta putere va recomandam variantele cu posibilitatea de setare a curentului de incarcare si intarzierea startului incarcarii, astfel încât mașina sa beneficieze de curent maxim de incarcare (32A monofazat). In momentul în care știm ca rețeaua ne permite acest lucru, nemaiavând consumatori mari în rețea va recomandam modelele T2NMC32S respectiv GSZ2-32BGSZ2-32R. Prin adaptoarele de alimentare care le puteți achiziționa separat, puteți sa aveți acces la orice sursa de curent existând varianta Sucko 16A/230V, CEE Blue 32A/230V, CEE Red 16A/380V, CEE Red 32A/380V sau CEE Red 64A/380V. In cazul alimentarii de la o sursa trifazica (380V), alimentatorul va prelua doar faza L1, consumul maxim fiind 32A în funcție de setare și de sursa de curent. 



Dacă doriti sa montati acasa sau la birou o statie de incarcare montata pe perete va sugeram sa achiziționați o stație de incarcare de 7kW pe care puteți sa o montați pe peretele sau pe stand. In acast caz timpul de incarcare va ramane de 5 ore. Modelele sunt diverse, noi oferindu-va mai multe variante cu și fără display.
Modelul GS107T2GC fara display, respectiv GS107T2GC-D cu display. În varianta cu display puteți sa vizualizați tensiunea din rețea, curentul de incarcare, puterea trasa din rețea și energia consumata de mașină. Varianta cu cablu si mufa Type 2 este cea recomandata pentru ușurință utilizării. Stațiile sunt de tip plug&charge, nefiind necesare setări, carduri de acces sau alte accesări. Construite din aluminiu, aceste statii sunt omologate CE si sunt antivandal. Aceste pot fi dotate și cu card de acces pentru a restrictiona accesului la incarcare.
In cazul în care doriți o stație care sa va ofere mai multe informatii va recomandam BS-B10-BC2.



Pentru varianta de alimentare trifazica va recomand varianta portabila de 11kW care va furniza care E-Golf practic doar 7kW utilizand doar 2 faze (7kW). Trebuie stiut insa ca la utilizarea acestui incarcator in AC monofazat, el va furniza catre E-Golf doar 16A/230V adica 3.5kW.
Aceasta se realizeaza cu incarcatorul portabil de tipul GSZ2-16/3R.
Prin achiziționarea unui încărcător portabil de 22kW veti putea incarca cu 7kW atat la 220V cat si la 380V prin incarcatorul GSZ2-32/3R. Prin adaptoarele pe care le puteți achiziționa va asigura avantajul conectarii mașinii dumneavoastră la orice sursa de alimentare, monofazata sau trifazat permitandu-va incarcarea la 7kW / monofazat sau trifazat.



Varianta ideala în care dispuneti de un branșament trifazic care ne permite o conectare la minim 16A/faza, va recomandam stațiile de incarcare GS311T2GC care va incarca E-Golf la capacitatea maxima in maxim 5 ore.



Dacă doriți sa monitorizați încărcarea puteți achiziționa stația BS-B10-BC/22  statie ce dispune de un display pe care puteți monitoriza tensiunea, puterea temperature și energia consumata. Aceasta statie este de 22kW dar masina nu va trage decat maxim 7kW/2 faze, asa ca nu vor fi probleme de consum in cazul in care nu dispuneti de un bransament trifazat de 22kW.


Alimenteaza in DC


In cazul in care doriti o statie de alimentare DC, va sugeram o statie de tip  SET450-40B-CCS alimentata trifazat cu o putere de 20kW DC, care va incarca micul E-Golf in aproximativ o ora si 40 min prin mufa de alimentare tip CCS. 



Pentru a putea sa dispuneți de alimentarea de la stațiile publice va recomandam un cablu cu care sa puteți încarcă la o statie cu prize de 11-22kW, de tipul T22-3/32P sau un cablu spiralat T22-3/32SV. In cazul în care alegeți un cablu de curent mai mic (16A), in situatia in care statie publica este doar monofazata de 7kW, acesta va afecta timpul de incarcare a mașinii, cablul fiind veriga slaba în cazul încărcării la stațiile publice. Daca veti allege un cablu monofazat atunci E-Golf vat rage doar de pe o singura faza max. 7kW ( in situatia in care chargerul chiar merge la 7kW). Dacă cablul va fi sub puterea de incarcare a masinii, mașina va limita curentul de incărare la curentul maxim la care rezista cablul indiferent câta putere oferă stația. Acest fapt se datorează masurilor de securitate electrica. Deci alegeți cablul adecvat pentru a incarcare la capacitatea maxima permisa de masina si de statia de incarcare. 



Pentru a putea transporta și a menține curat locul de depozitare a cablului sau a încărcătorului portabil va recomandam achiziționarea unuei genți de transport care va va tine portbagajul curat.

Consideram ca datele oferite va pot face încărcarea mai rapida și mai sigura.
In speranța că informațiile oferite v-au fost de ajutor va așteptăm pe magazinul nostru EV-MAG